Totalt antall sidevisninger

torsdag 7. februar 2013

Pilotlue

Emil har fått seg "pilotlue". Han trengte ei god hue som er varm, kløfri og har god passform. Den skulle varme godt både i nakke og på kinn, utan å sige ned i augene. Vi har prøvd utallige huer utan å bli skikkelig nøgde.. Løysinga var å strikke ei hue på frihand, med utgangspunkt i den klassiske pilotlua. 

Hua er strikka med dobbel tråd merino extra fine, på pinnestr 4,5. Då plagg strikka med dette garnet av og til vidar seg litt ut etter bruk, strikka eg den litt stram, for so å vaske den og forme den til slik at den skulle sitte godt på Emilhovudet. Eine "klaffen" har fleire knappehol, slik at den kan strammast om hua skal utvide seg noko meir. 

6 kommentarer:

 1. Utrolig fin lue! Har du oppskriften?

  SvarSlett
 2. Nei, den er strikka på frihand. Men tenkte å lage ei oppskrift på den snart. Trur det ligg ei oppskrift til salgs på ravelry på ei liknande hue :)

  SvarSlett
 3. Kjempefine Linn:):) sånn ønska han Martinus sej mæ;) pris?

  SvarSlett
 4. Den var råstilig! Og så veldig god og varm ut. Merino extra fine er jo bare perfekt til barn (og voksne, for den saks skyld:))Kunne godt tenke meg å strikke ei sånn til sønnen, om du får tid til å lage ei oppskrift!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal gi beskjed når eg lagar oppskrift. Mange har etterlyst det, så må vel kanskje til å lage en ;) Ja, Merinoulla er det perfekte huegarnet! Emil er "allergisk" mot alt som klør så her var det ingen valg ;)

   Slett